Orkidé Care

Mange har haft den overbevisning, at orkidé pleje er kompliceret og forbeholdt de meget velhavende. Med mere end 250.000 orkidéarter, der nu findes, er det let at yde den rette pleje, som disse dejlige planter kræver. Du vil ikke have noget problem med at passe orkideer, hvis disse regler følges.

Hvor din orkidé vil opholde sig

Den type orkidé, du vælger, vil påvirke, hvor du planter dem. Hvis du tager højde for klimaet, kan du bestemme, hvilke orkideer der er de nemmeste at pleje. Hvis du bor i et varmt klima, er det sandsynligt, at du kan passe på mere delikate orkideer. Hvis du bor, hvor der er et køligt klima, såsom mange dele af USA, er det bedre at vælge orkideer, der kan lide et køligere miljø.

Pottemuldsmaterialet

Et væsentligt aspekt af orkidé pleje er udvælgelsen af den rigtige pottemuld materiale. Den type orkidé, du har, og det miljø, hvor den vokser, vil diktere, hvilket pottemuldsmateriale du bruger. Disse orkidé pleje tips vil gøre det nemt at dyrke disse smukke blomster indendørs såvel som udendørs.

Anlægget

Når du vælger en plante til at passe dine orkideer, er den første ting, du skal tænke på, pottemuldsmediet. Dine orkideer vil blive beskyttet mod alle de elementer, som de ofte kommer i kontakt med ved hjælp af en gryde, der ikke er porøs nok. Det vil også holde rødderne fra at blive for overfyldt.

Du vil finde det lettere at overvåge rødderne af dine orkideer, hvis du vælger en gryde med nok porøsitet til at give dem mulighed for at vokse tæt på bunden. Hvis den pulje, du vælger, er for stor til din orkidé, skal du tage den ud og overføre den til en større pulje.

Pottemuldsmediet

Orkidéens specifikke miljø bestemmer, hvilken type pottemuldsmedie du bruger. Du bør bruge en pottemuld medier, der kan holde fugt, hvis din orkidé lever i et fugtigt miljø. Brug en blanding af forskellige medier, hvoraf ingen bør være bedre end en anden. Dette vil holde din plante fugtig.

Hold dine planter tørre ved hjælp af et medium, der dræner vand. Du kan endda tilføje en lille smule tørv for at hjælpe med at bevare fugten under fugtige forhold.

Puljen

Det er nemt at finde orkidépotter i forskellige størrelser. Der er mange valgmuligheder, og du kan undre dig over, hvad du skal få. Det er bedst at starte med noget simpelt, hvis du lige er startet ud. Det er bedre ikke at bruge for tunge potter, når du er klar til repot. Det næste skridt er at beslutte, hvilken type pot der skal bruges. Bruger du plastikpotter? Hvis du har, bør du overveje at bruge en plastikbeholder. Din plastik potter bør vaskes grundigt og befugtet for at beskytte dine planter. For plastpotter er blegemiddelvand det bedste. En orkidékollektion kan have både træ- og plastpotter. Hvis du har brug for at transportere dine orkideer til et andet hjem, er den bedste gryde til dig den, du kan bære.

rod

epifytter|terrestriske

Levetid

Du kan være nysgerrig efter at vide det bedste tidspunkt at vand orkideer. Dette er et vigtigt spørgsmål for nybegyndere avlere. Den bedste måde at vand orkideer, er kun vand dem, når pottemuld materiale er tørt. Husk, at orkideer kræver vand i moderation. De kan ikke lide at være våde, fordi deres rødder konstant udsættes. Orkideer elsker at tørre ud, før de bliver vandet igen. Det er vigtigt at lade orkidéen tørre helt, før den vandes igen.

Puljestørrelse

Puljen størrelse er også en vigtig faktor i levetiden af orkideer. Typen af orkidé kan have indflydelse på den pulje, den vil vokse i. Den epifytiske orkidé vil kræve en gryde med mindst 2 eller 3 inches i diameter. For enhver anden type orkidé kræves en pulje, der er mindre. Det er også vigtigt at overveje dræning.


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

Skriv et svar